• Tramsite Schepdaal - Dilbeek

Tramsite Schepdaal - Dilbeek

We hebben er nog één in België: een site die integraal bewaard bleef als buurtspoorwegstelplaats. Op deze plek vonden trams onderdak en werden ze hersteld, was het trampersoneel thuis en stapten reizigers op. Schepdaal lag op de drukke lijn voor personen- én goederenvervoer tussen Brussel en Ninove, die ook het Pajottenland bereikbaar maakte. De historisch erg waardevolle trams – met zelfs een koninklijk rijtuig! – staan hier weer veilig. 


Vanaf september 2018 zal de tramsite opnieuw 1 dag per week vrij te bezoeken zijn.
Tijdens die uren zal er gewerkt worden aan de trams. De exacte openingsuren worden later meegedeeld, houd dus zeker deze pagina in de gaten of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven. Ook gereserveerde bezoeken blijven natuurlijk mogelijk, lees verder voor meer info.


De beschermde site bestaat sinds 1887 en is nu in erfpacht van Herita. Begin mei 2017 startten er restauratiewerken op deze site. Lees hier alles over de opknapbeurt van Tramsite Schepdaal.


Bekijk hier een filmpje met prachtige sfeerbeelden van de tramsite!


Geschiedenis

De tramsite van Schepdaal ligt een beetje verscholen aan de Ninoofsesteenweg, een drukke verkeersader aan de rand van de hoofdstad. Deze unieke site is het ontdekken waard, omdat ze de enige plek in België is die nog oorspronkelijk is overgebleven als ‘buurtspoorwegstelplaats’.

Praktisch

Vanaf september 2018 zal de site één dag per week open zijn voor individueel bezoek. Openingsuren worden later meegedeeld. 


Groepsbezoeken met gids zijn mogelijk op afspraak, bij voorkeur minimum drie weken vooraf. Boek je groepsrondleiding via info@toerisme-pajottenland.be.


Fotoshoots kunnen aangevraagd worden via info@herita.be. Of via telefoon op het nummer 03 22 63 185. Kostprijs: €67 (€50 + €17 onkostenvergoeding vrijwilliger). Als de dieseltram buiten gezet dient te worden betaal je €20 extra. 

Tramsite Schepdaal - Dilbeek
Adres en contact: 

Tramsite Schepdaal
Ninoofsesteenweg 955
1703 Dilbeek
T 03 226 31 85 
E info@tramsiteschepdaal.be