Lezing: changing climate pressures on built heritage and how to manage them

woensdag, 28 augustus, 2019 -
19:00 tot 21:30
Ugent

Op woensdag 28 augustus ben je welkom in de Aula in Gent voor de publieke (Engelse) lezing “Changing climate pressures on built heritage and how to manage them”.


Prof. Heather Viles (University of Oxford) en Prof. Peter Brimblecombe (City University of Hong Kong) geven een algemeen inzicht over verwering van materialen in erfgoed (steen, maar ook hout, metaal en aarden structuren) in relatie tot hun omgeving en het management van erfgoedsites aan hand van een aantal praktijkvoorbeelden uit Europa en Azië. Beide hebben een uitstekende track record in het veld van erfgoed. Prof. Brimblecombe is als emeritus professor in Atmosferische Chemie een grondlegger in het onderzoek over de impact van luchtvervuiling en klimaatsverandering op erfgoedsites. Prof. Viles is een autoriteit in verweringsmechanismes en biologische interacties voor het management en de conservatie van erfgoedsites.  


Deze lezing vindt plaats in het kader van de Heritage Science and Conservation Summer School on Stone and Environment, georganiseerd aan de Vakgroep Geologie/PProGRess van de UGent in samenwerking met het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA), het Oxford Resilient Building and Landscapes Lab (OXRBL) van Universiteit van Oxford en partners van het WTCB, met steun van het Belspo KNOWMORE netwerk, UGent Doctoral Schools en de Royal Society of Chemistry (UK).


Praktisch

De lezing is toegankelijk voor iedereen en bedoeld voor een breed publiek (professionals, studenten en geïnteresseerden), registratie is verplicht via deze link

Start: 19u

Locatie: Aula in Gent. Adres: Voldersstraat 9, 9000 Gent