Cultuurzaam: toolkit voor een duurzame cultuur-, jeugd- en mediasector

den_elfde_van_den_elfde_©toespijs

Hoe doe je dat in de praktijk van het onroerend erfgoed, duurzaam werken? Bij een event? In je catering en de bijbehorende afvalverwerking? Als je een bank of een energieleverancier moet kiezen? In je mobiliteitsbeleid? Voor dat soort vragen lanceerde Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de website Cultuurzaam.

Cultuurzaam! 

Een ‘toolkit voor een duurzame cultuur-, jeugd- en mediasector’, zo wordt Cultuurzaam genoemd. De website werd op vraag van de minister opgezet door Pulse, Transitienetwerk Cultuur. ‘Toolkit’ is een wat bescheiden woord voor dit ruime aanbod. Je vindt op de website massa’s tips, adviezen en praktische leidraden om je werking te verduurzamen en aan gedragsverandering te doen. Die komen uit drie sectoren en kunnen elkaar inspireren.

Pulse?

Pulse Transitienetwerk Cultuur is een netwerk in de cultuursector. Het is van onderuit ontstaan, vanuit het geloof dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Het verbindt zowat duizend culturele organisaties en individuen die experimenteren met duurzame alternatieven voor ons huidige samenlevingsmodel.

Meer info?

www.cultuurzaam.be