Jouw locatie ook verhuren? Bekijk eerst deze checklist!

Verschillende netwerkpartners van Herita bieden hun site al te huur aan. Door jouw site te huur aan te bieden bezorg je je huurders onvergetelijke momenten. Want zeg nu zelf: bedrijfs- of familiefeesten, recepties of belangrijke vergaderingen maken net dat tikkeltje meer indruk wanneer ze gehouden worden op exclusieve locaties.

Huur bijvoorbeeld het kasteel van Beauvoorde of het kasteel d’ Ursel en voel je kasteelheer voor één dag. Of wat dacht je van een receptie in een art deco gebouw zoals Eperon d’Or in Izegem? Of hou jij je volgende bedrijfsfeest liever in de majestueuze zaal van de Antwerpse Roma? Ook minder voor de hand liggende locaties zijn te huur. Zo kan je Cinema de Keizer huren om er je eigen film te tonen aan een groot publiek tot wel 400 personen. Altijd al eens een kookworkshop of kookdemonstratie willen volgen in een 18e eeuwse hoevesetting? Dat kan in 't Grom. Je huurt een kookeiland en leert de kneepjes van het vak van een professionele kok! Ook kan je op deze site verjaardagsfeestjes organiseren een prachtige vergaderzaal huren.  En als je nog iets spectaculairder zoekt, wat dacht je dan van de crypte van de Sint Pauluskerk voor jouw volgende familiefeest? Een unieke trouwlocatie is Huis Happaert te Antwerpen en bovendien kan je deze plek ook huren om te overnachten.  

Speelt het idee om je site te huur aan te bieden al langer in je hoofd? Hier volgt een korte checklist met dingen waar je zeker aan moet denken:
1.    Neem contact op met je verzekeringsagent of – makelaar. Overloop samen met hem/haar belangrijke zaken zoals BA-verzekering en brandverzekering

2.    Ga altijd te rade bij je gemeente. Zij kunnen samen met jou de locatie screenen. Zij zijn op de hoogte van de verschillende vergunningen waar jouw locatie aan moet voldoen.

3.    Zorg ervoor dat je steeds rekening houdt met milieu- en veiligheidsnormen waaraan je ruimtes moeten voldoen. Ook hier is de gemeente jouw eerste aanspreekpunt. 

Hopelijk ben je met deze zaken  al een eind op weg. Zit altijd eerst even samen met je makelaar en gemeente zodat je weet waar je aan toe bent. Je komt maar beter niet voor verrassingen te staan. Elke situatie is immers verschillend… Veel succes!

Meer informatie 

Kasteel van Beauvoorde

Kasteel d'Ursel

Eperon d'or in Izegem

De Roma in Borgerhout

't Grom in Sint-Katelijne-Waver

Cinema de Keizer in Lichtervelde

De Antwerpse Sint-Pauluskerk

Huis Happaert in Antwerpen