Meer dan € 475 000 voor erfgoedprojecten

Maar liefst 20 projecten ontvangen in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed een subsidie. Alle projecten focusten op participatie en educatie


Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, ondersteunen 20 projecten verspreid over heel Vlaanderen met een subsidie, goed voor een totaalbedrag van € 478.248,70. De projecten sluiten aan bij het motto van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed: 'Ons erfgoed: waar verleden en toekomst samenkomen'. 


In Vlaanderen kon het cultureel-erfgoedveld in het kader van het Europees jaar projectsubsidies aanvragen, zowel voor onroerend als voor roerend of immaterieel erfgoed. Daarbij werd ervoor gekozen de nadruk te leggen op participatie en educatie om cultureel erfgoed in de kijker te zetten. Het project kon de organisatie van een evenement, conferentie of participatietraject zijn, of het delen van goede praktijken, een educatief initiatief, een onderzoeks– en innovatieactiviteit.


Een opsomming van de 20 goedgekeurde projecten vind je hier. Proficiat aan alle projecten!