Neem deel aan Open Kerkendagen 2018

De organisatie van Open Kerkendagen verspreidt een oproep naar iedereen, leden van verenigingen, erfgoed- en cultuurdiensten, architecten, kunstenaars en artiesten om deel te nemen aan de Open Kerkendagen en mee te werken. 


De Open Kerkendagen is een tweedaags erfgoedfestival waarmee wij het religieus erfgoed in de kijker willen zetten.  Wij nodigen alle kerk- en gemeentebesturen in België, het Groothertogdom Luxemburg en de regio Grand Est in Frankrijk uit om deel te nemen om zo hun gebedshuis toegankelijk te maken voor het brede publiek en activiteiten te organiseren, bij voorkeur binnen het thema van de huidige editieErfgoed met vele gezichten”.


Met dit thema wil de organisatie het menselijke verhaal achter de stenen vertellen: de vele handen die doorheen de eeuwen het gebouw letterlijk en figuurlijk hebben gevormd en gekoesterd, de gemeenschap die er de sleutelmomenten in het leven vieren, de levensverhalen van de patroonheiligen, de eeuwenoude rituelen en tradities maar ook de personages en figuren verwerkt in de kunstwerken van de kerk.


De mogelijke invalshoeken en samenwerkingen zijn eindeloos.

 

Deelnemen

Inschrijven voor de Open Kerkendagen kan nog tot 15 februari. Je vindt het inschrijvingsformulier hier

 

Inspiratie

Meer informatie en inspiratie vind je op de website. Je vindt hier ondere andere een inspiratiegids en een brochure vol praktische informatie.