Oproep: Erfgoedprijs 2017 - uiterste indiendatum 29 mei

Erfgoedprijs 2017 Provincie Antwerpen

Ben jij of ken je een heldin in het erfgoed? Ken je een vereniging, een project, een initiatief dat zeer de moeite waard is? Dan komt die held(in), vereniging enz. in aanmerking voor de Erfgoedprijs 2017 van de provincie Antwerpen. Laat snel van je horen en wie weet krijg jij of de kandidaat die je voorstelt dit jaar de prijs.

Erfgoedprijs

De Erfgoedprijs van de provincie Antwerpen bekroont jaarlijks een persoon of initiatief die/dat het erfgoed van de provincie in de kijker zet. Opmerkelijke erfgoedprojecten die zijn opgestart tussen januari 2016 en 31 maart 2017 komen in aanmerking. Je twijfelt of jouw erfgoedproject – een persoon, tentoonstelling, vereniging, boek, website, vrijwilligerswerking enz. – kans maakt? Geen nood. Cultureel, roerend en onroerend erfgoed, materieel of immaterieel erfgoed: alles kan. Aarzel dan niet om je in te schrijven.

Voorwaarde

De enige voorwaarde waaraan kandidaten voor de Erfgoedprijs aan moeten voldoen is dat er een hechte band is met de provincie Antwerpen. Je moet er geboren zijn, er wonen, werken, gestudeerd hebben of nog studeren. Als je aan zo’n voorwaarde voldoet, hoef je alleen nog het inschrijvingsformulier in te vullen. Dat kan nog tot en met 29 mei, 12u. (Let wel: administratief gaat de prijs naar een individu (bv. de voorzitter, verantwoordelijke), maar ‘in het echt’ kunnen via die persoon ook verenigingen, projecten enz. worden bekroond.)

Praktisch

Meer info over de Erfgoedprijs en praktische zaken in verband met je inschrijving vind je hier

Het inschrijvingsformulier vind je hier.