Oproep: ken jij nog 100-jarige bedrijven?

Katoen Natie

In het kader van een publicatie rond historische bedrijven is ETWIE (Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed) op zoek naar Vlaamse en Brusselse ondernemingen die al minstens 100 jaar bestaan. Ken jij nog een bedrijf met een lange geschiedenis? Vierde een onderneming in jouw buurt recent zijn 100e verjaardag? Of heb je weet van een bedrijf dat over interessant erfgoed beschikt? Alle tips zijn welkom! 

VOOR WIE?

In de publicatie ligt de focus op grotere ondernemingen met meer dan vijf medewerkers, daarom wordt samengewerkt met VOKA

OVERZICHT VAN ONDERNEMINGEN

In Vlaanderen, in tegenstelling tot in Nederland, bestaat nog geen volledig overzicht van historische ondernemingen. De eerste uitdaging is het zo volledig mogelijk  in kaart brengen van de nog actieve 100-jarige bedrijven. Dit geeft ETWIE de kans een netwerk uit te bouwen binnen de bedrijfswereld, zicht te krijgen op het aanwezige erfgoed en bruggen te slaan tussen het erfgoed en de bedrijfswereld door contacten met lokale erfgoedverenigingen, archiefinstellingen of musea te stimuleren. 
Intussen werden al zo’n 350 bedrijven geïdentificeerd die al meer dan een eeuw op hun teller staan hebben, maar deze lijst is ongetwijfeld nog niet volledig.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN

Ken jij nog een interessant 100-jarig bedrijf? Laat het weten voor 15 maart via: info@etwie.be
Meer info over deze oproep en ETWIE? Die vind je hier 
Het traject rond bedrijfserfgoed op de voet volgen? Dat kan via de Facebook-pagina en/of het Twitter-account