Oproep Lokale Helden: stel jouw erfgoed open voor lokaal muzikaal talent

Na twee succesvolle edities in 2015 en 2017, gaat Poppunt opnieuw in zee met iédereen die lokale (amateur)kunstenaars een warm hart toedraagt. Dat mag je ruim interpreteren. Naast de gekende podia als cultuurcentra, jeugdhuizen of cafés, doet Poppunt ook een oproep aan alle erfgoedlocaties om lokaal talent te steunen en in één klap een nieuw publiek aan te spreken. 

Inspiratie

Ter inspiratie distilleerde Poppunt op hun website alvast twee voorbeelden uit de vorige edities. In Diksmuide bijvoorbeeld creëerden CC Kruispunt, Muziekclub 4AD en de jeugddienst samen verschillende podia in en rond het middeleeuws begijnhof. In de Paterskerk in Roeselare liep al langer de tijdelijke expo Koers is Religie, een initiatief van het Wielermuseum Roeselare. Voor Lokale Helden sloegen het Wielermuseum en enkele muzikale partners zoals het Roeselaarse Popcollege de handen in elkaar om tijdens dé hoogdag van de muziek het kerkgebouw op zijn grondvesten te doen daveren.

Interesse

Wil jij graag iets organiseren? Dan hebben we goed nieuws voor jou: werkelijk alles kan, zolang het maar gebeurt op 27 april en met lokaal talent. Niet gebeten om zelf iets te organiseren, maar wil je jouw erfgoed graag openstellen voor een lokale organisator of muzikant? Neem dan contact op met Poppunt via lokalehelden@poppunt.be op via 02 504 99 00.