Menu

Concerten en andere activiteiten om het prachtige Clerinxorgel te ontsluiten

De organisatie

De Sympathisanten van het Clerinxorgel Eigenbilzen vzw willen het monumentale orgel van de Sint-Ursulakerk in Eigenbilzen ontsluiten naar het grote publiek. Om dit te doen willen ze orgelconcerten organiseren, al dan niet in combinatie met zangers, muzikanten, woordkunstenaars en andere kunstenaars. 

Clerinxorgel

Het erfgoed

Het imposante Clerinxorgel uit 1852 is na 2 jaar grondige restauratie teruggekeerd naar de Sint-Ursulakerk in Eigenbilzen.

Het orgel werd gebouwd in Sint-Truiden door orgelbouwer Arnold Clerinx. Het is 6 meter hoog. Het staat sinds 2003 op de lijst van beschermde monumenten. Hier lees je meer over dit prachtige orgel.

Clerinxorgel

Het project

De sympathisanten van het Clerinxorgel zitten vol goede ideeën. Zo willen ze verschillende activiteiten organiseren waar het orgel centraal staat. Bijvoorbeeld voor scholen en kunstacademies, maar ook voor andere doelgroepen. 

Een eerste belangrijke activiteit wordt de inauguratie van het gerestaureerde orgel in 2021.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject? Dat kan met een gift. Jouw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een officieel attest waarmee je via je belastingen 45% van je gift recupereert. 

Praktisch

  • Naam: Sympathisanten van het Clerinxorgel vzw
    Freddy Moors, voorzitter van de vzw
  • Rekeningnummer: BE93 7430 7828 4367 - met vermelding 'Gift Clerinxorgel Eigenbilzen'
  • E-​mail: freddymoors2@hotmail.com
  • Website: www.eigenbilzen.nu