Menu

De Abdijmolen van Herkenrode: ruime eventlocatie midden in de natuur

Abdijmolen Herkenrode

Evenementlocatie met een leuk extraatje

Aan de rand van Abdijsite Herkenrode, in natuurgebied De Weijers, bevindt zich de Abdijmolen van Herkenrode. Deze watermolen maakte vroeger deel uit van de ambachtelijke zone van de abdij met ook een bakkerij, een brouwerij, een huidevetterij en een aantal werkateliers met verblijven voor het dienstpersoneel. Enkel de molen en het huisje van de molenaar (het “vissershuisje”), zijn overgebleven. Na grondige restauratie van het molengebouw door Herita, werd ook het molenmechanisme volledig heropgebouwd door Molenzorg Zuid-Limburg. De watermolen is nu opnieuw maalvaardig. Dat geeft de Abdijmolen meteen een extra dimensie. 

Abdijmolen Herkenrode

De ruimtes

De ruimte op het gelijkvloers is ideaal als ontvangstruimte. Door de openheid van de ruimte is het binnenwerk van de molen altijd te bewonderen. Er is een klein keukentje met koelkast van waaruit je eventueel een drankje kan serveren. De grote polyvalente zolderruimte biedt veel mogelijkheden. Een lezing, vergadering, filmvoorstelling, persconferentie, trouwceremonie, … Verschillende invullingen zijn mogelijk!

Toegankelijkheid

  • De Abdijmolen heeft een maximumcapaciteit van 70 personen.
  • Er is een ruime parkeerzone op 6 minuten wandelafstand. Voor materiaal of catering is er een drop-off zone aan het poortgebouw van de abdij.
  • De zolder is enkel bereikbaar via een losstaande stalen trap.
  • Het sanitair bevindt zich op het gelijkvloers.
Abdijmolen Herkenrode

Prijzen en extra opties

De molen wordt steeds in zijn geheel verhuurd.

Halve dag - 4 uur

€ 300
Hele dag - 8 uur € 450

De prijzen zijn exclusief schoonmaakkost, meubilair en catering.
Het gebruik van beamer, scherm, keuken met koelkast en sanitair is inbegrepen in de huurprijs.

Extra opties

  • Voor meubilair kan op aanvraag gezorgd worden.
  • Indien je jouw gasten graag een maaltijd aanbiedt, kan deze verzorgd worden door onze partner op de site, De Paardenstallen.
  • In het natuurgebied rondom kan je heerlijk wandelen of fietsen. Zalige ontspanning tijdens of na jouw evenement.