Menu

Zo help jij het kasteel van Horst

Drie manieren om de restauratie van het kasteel te steunen

  • als vriend van het kasteel voor een bedrag van € 200

  • of  via een gift vanaf € 40 waarvoor je een fiscaal attest krijgt

  • of je neemt Herita op in je testament

Kasteel van Horst

Word vriend van het kasteel

Als vriend  help je het hele restauratieproject vooruit. Dit kan door een bijdrage van € 200 te storten.

In ruil voor je bijdrage

  • word je uitgenodigd voor een werfbezoek
  • krijg je een gratis ticket voor een bezoek als alles gerestaureerd is
  • krijg je een stukje van het kasteel: een leisteen van de torenspits
  • houden we je op de hoogte van de vorderingen
  • vermelden we je als vriend van het kasteel op onze website

Vriend word je door je aan te melden en € 200 over te schrijven op BE39 4263 1743 6619 met de vermelding “Vriend kasteel”.

Onze Vrienden van het Kasteel zijn:

Paul Schoenmakers, Koen Lobijn, Diane Loncke, Erwin Blomsma, Achiel Bouillart, Kristof Vydt, Marianne De Mol, Laetitia Gerard, Jonas Hauquier, Saskia Broeckx, Ann Hill, Sabine Wyns, Ingrid Van Nuffelen, Dirk Vuerinckx, Chris Ribus, Sabien Verherbruggen, An Maes, Hans Eyssen, Roos Pattyn, www.roderidder.net, Xander Nicaise, Kate Mys, Joke Gysel, Bram van Baelen, Danielle Vervotte, Johan Vanmechelen, Mieke Laridon, Kristof Mertens, Tom Bosmans, Eddy Van Dessel, Rob Imans, Heidi Moortgat, Dylan Heremans, Jan Vuerinckx, Caroline Heylighen, Lieve Serneels, Anja Peeten, Gilles Kennis, Paula Debroey, Hilde Helsen, Steven Van Den Broecke, Wilfried Debroeck, Olaf Baeyens, Bert Brabants, Diane Van Brussel, Philippe Vandekerckhove, Emily Mees, Leen De Jong

Ben jij de volgende?

Help Horst

Doe een gift

Steun je  de restauratie graag met een gift?  Voor giften vanaf €40 per jaar heb je recht op een belastingvermindering van 45%. Hiervoor ontvang je van ons een fiscaal attest. Op die manier geniet je zelf ook een mooi financieel voordeel.

In 2020 zal jouw bijdrage specifiek gaan naar de restauratie van de torenspits. Vanaf 2021 en volgende jaren gaat jouw gift naar: de restauratie van de brug, de toegangspoort, de kaaimuur, het trappenhuis, de donjon, de kapel, de ridderzaal, de noordvleugel en het binnenhof.

Doneer veilig en vlot online of  doe een gift per overschrijving op rekeningnummer BE39 4263 1743 6619 met vermelding van het woord “GIFT” in de mededeling. 

 

Neem Herita op in je testament

Wist je dat je Herita ook kan opnemen in je testament? Herita heeft naast het Kasteel van Horst nog 8 andere monumenten in beheer. Ook op die plekken werken we continu aan onderhoud, restauraties en openstelling. Vandaag zetten we vooral in op het kasteel van Horst, maar ook noodzakelijke werken aan het kasteel van Beauvoorde en Fort Napoleon dringen zich op. Als je vandaag een schenking aan Herita doet of ons opneemt in je testament, gaat deze schenking of erfenis naar het kasteel van Horst. In een later stadium kan dit naar andere erfgoedplekken gaan. Kortom: Je zal steeds het beheer van onroerende erfgoed ondersteunen.

Voor meer info rond testamenten en legaten kan je terecht bij je notaris.

Alles weten over het Kasteel?

Download hier de longread