Menu

Oproep: Erfgoedprijs provincie Antwerpen

Erfgoedprijs provincie Antwerpen

Draag jij je steentje bij tot de ontsluiting en het behoud van het onroerend erfgoed in de provincie Antwerpen? Dan komt jouw project in aanmerking voor de Erfgoedprijs 2020!

Voor deze derde editie wil de organisatie het graag spannender maken en rekent ze op extra veel kandidaturen. De projectperiode wordt daarom verlengd: realiseerde je in de voorbije drie jaar, meer bepaald tussen 1 januari 2017 en 31 maart 2020 een waardevol onroerend erfgoedproject? Dan kan je je kans wagen! Een project indienen kan tot 17 augustus 2020.

Een wetenschappelijk onderbouwd standaardwerk, een historische tentoonstelling, een educatieve activiteit, een goed gedocumenteerde erfgoedwandeling, een herbestemming of ontsluiting van een verwaarloosd monument? Dergelijke projecten – en veel meer - komen in aanmerking. De prijs bekroont projecten en initiatieven die monumenten, landschappen, archeologie, rijdend, rollend vliegend en/of varend erfgoed in de provincie Antwerpen als onderwerp hebben.

De Erfgoedprijs 2020 ter waarde van € 10.000, beloont een organisatie of initiatief dat het rijke onroerend erfgoedverleden van de provincie Antwerpen aan een ruim publiek bekend maakt. Daarnaast maken nog twee laureaten kans op een prijs van € 5.000.