Menu

Help Bra Chique om van de Heilig Hart kapel een plek van troost te maken

Bra chique

De organisatie

Bra Chique vzw realiseert jeugdinfrastructuur te Guigoven. Door de bouw van polyvalente lokalen krijgen jongeren een plaats in het dorp. In de polyvalente zalen kunnen aan andere verenigingen terecht. 

Vandaag zorgt de vzw voor de afwerking van het gebouw én het onderhoud. Maar ondersteunt het ook activiteiten in de gemeenschap.
Op vraag van alle verenigingen in het dorp nemen we nu initiatief om een belangrijke plaats in het centrum op te knappen én er een troostplek te voorzien.

Het erfgoed

De Heilig Hart-kapel in Guigoven vormt sinds enkele jaren een plek van troost en herinnering. In 2016 liet Chiroleidster Oona het leven na een hartfalen tijdens een rondje joggen in het dorp. Dit gebeurde net voor ‘de Heilig Hart’ kapel. Bra Chique vzw wil de kapel terug restaureren en de omgeving inrichten als ontmoeting- en troostplek voor jong en oud.

Bra Chique

Het project

Bra Chique vzw staat in voor de restauratie van de kapel. De vzw kan gelukkig rekenen op alle verenigingen in het dorp, de parochie en verschillende enthousiaste vrijwilligers. Samen willen ze de kapel terug in ere herstellen. 

Samen willen we de kapel terug in ere herstellen.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject? Dat kan met een gift. Jouw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een officieel attest waarmee je via je belastingen 45% van je gift recupereert. In 2020 recupereer je uitzonderlijk 60% van je gift. Hier lees je er meer over.

Praktisch

  • Naam: Bra Chique vzw
  • Rekeningnummer: BE03 7440 8517 5184 - met vermelding van 'gift Heilig Hart kapel'
  • Website: www.brachique.be