Menu

Erfgoedwijs, een nieuwe deelwebsite van KlasCement

Stockfoto

Histories, Herita en FARO hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuwe deelsite van KlasCement te ontwikkelen. KlasCement is een webplatform van én voor leerkrachten en educatieve medewerkers van erfgoedorganisaties

Stockfoto

Jouw aanbod op Erfgoedwijs

 Histories, Herita en FARO hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuwe deelsite van KlasCement te ontwikkelen. KlasCement is een webplatform van én voor leerkrachten en educatieve medewerkers van erfgoedorganisaties. Het platform bevat diverse soorten leermiddelen (lesmaterialen, inspirerende voorbeelden, educatieve activiteiten, uitstappen, enz.). De deelsite ‘Erfgoedwijs’ wil leermiddelen over erfgoed bundelen en zo op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk maken. Omdat leerkrachten vaak ook nood hebben aan specifiek beeldmateriaal, denken we dat het goed zou zijn om databanken met (audio)-visueel materiaal, met verhalen en documenten, ook via Erfgoedwijs voor leerkrachten te ontsluiten.

Voeg jouw materiaal toe

Wil je het aanbod in de (beeld)databank op Erfgoedwijs plaatsen? Dat kan eenvoudig. Registreer je organisatie op KlasCement en voeg via de knop 'voeg toe' een leermiddelenfiche over de databank met links en trefwoorden toe. Het trefwoord ‘erfgoed’ zorgt ervoor dat jouw activiteit of lespakket automatisch ook op de nieuwe deelsite vindbaar wordt. Je kan ook andere thematische trefwoorden toekennen uit de lijst (als bijlage). Praktische informatie hierover vind je in de snelstartgids van KlasCement.  

Over Erfgoedwijs

De deelsite Erfgoedwijs wordt voor het eerst gelanceerd op de Dag van de Cultuureducatie (online) op 11 maart 2021. Meer informatie en het programma vind je op deze website. Wil je jouw databank erfgoed ook via Erfgoedwijs ontsluiten? Voeg dan alle informatie erover toe aan KlasCement met het trefwoord erfgoed! Zo ben je voortaan ook zichtbaar voor leerkrachten.