Menu

Keynotelezing door Ama Koranteng-Kumi

Ama Koranteng-Kumi

Veerkracht door inclusie en diversiteit

Ama Koranteng-Kumi

Wat is de kracht van inclusiviteit en diversiteit?

Hoe kan je in jouw werking authentiek en duurzaam werken rond inclusie en diversiteit? Kom te weten welke hefbomen hiervoor onmisbaar zijn.

Ama Koranteng-Kumi deelt openhartig haar ervaringen en inzichten. Ze neemt je mee in haar missie en opgave om duurzame verandering tot stand te brengen, zowel als professional in de cultureel-erfgoedsector als sociaal ondernemer voor een inclusieve samenleving.

Ama Koranteng-Kumi

Wie is Ama Koranteng-Kumi?

Met meer dan 12 jaar ervaring in de culturele sector versterkt Ama Koranteng-Kumi organisaties in Nederland en België op het gebied van organisatietransformatie en publieksontwikkeling. Daarin verankert zij talentontwikkeling, inclusie en diversiteit. 

Van 2017 t.e.m. 2020 werkte ze als adviseur en projectleidster Diversiteit & Inclusie bij De Museumstichting, de overkoepelende organisatie voor de Antwerpse musea het Fotomuseum, het Modemuseum en het Diamant museum. Sinds 2020 is ze werkzaam als Hoofd Publieksontwikkeling & Inclusie bij het Middelheim Museum in Antwerpen.

Ama behaalde een Postgraduaat Bedrijfscommunicatie aan de Hogeschool-Universiteit Brussel en een Master Genderstudies aan de Universiteit Utrecht. Ze publiceerde o.a. in NRC Next, De Morgen, Charlie Magazine en OneWorld en is mederedacteur van een publicatie door ELLA over intersectionaliteit in organisaties.

In 2016 wordt ze door vrouwenblad VIVA voor genomineerd als één van de top-400 ondernemende en creatieve vrouwen in Nederland. In 2019 krijgt Ama een speciale vermelding als ‘gamechanger’ op de Food100 lijst voor haar stadslandbouw project Bloei & Groei, om kwetsbare bewoners te versterken.