Menu

Inclusie en diversiteit vergroten in jouw vrijwilligersbestand

New Faces

Inclusie en diversiteit vergroten in jouw vrijwilligersbestand: een praktische aanpak voor Vlaanderen met oog op nieuwkomers

Door Hooman Nassimi

Wat mag je van deze sessie verwachten?

De Nederlandse organisatie New Faces slaagde erin om in 2019 meer dan 1000 nieuwkomers in te zetten als vrijwilligers, betaalde krachten, artiesten,... op festivals en culturele evenementen. Hoe? Door culturele organisaties te leren om zelf een netwerk met nieuwkomers uit hun regio op te bouwen. Sindsdien mag New Faces gerenommeerde festivals zoals Lowlands, Amsterdam Dance Event en vele anderen tot hun alumni rekenen. 

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk? New Faces ontwikkelde een handige toolkit voor het betrekken van nieuwkomers in de werking van jouw organisatie. In deze sessie kom je te weten hoe jij met nieuwkomers kan samenwerken en worden veelvoorkomende vragen beantwoord.

Hooman Nassimi
Hooman Nassimi
Directeur Society in Motion – New Faces project

Een deelnemer van New Faces zei me ooit “De oorlog heeft me veel ontnomen. Maar ik ben vastbesloten weer te gaan reizen en mijn leven hier op te pakken. Tot die tijd werk ik als vrijwilliger. Ik voelde me soms een beetje nutteloos. Daarom heb ik op het festival meegeholpen. Het geeft me weer het gevoel dat ik ertoe doe.”