Menu

1.2.3 Familie: hoe werken aan een familievriendelijk aanbod?

workshop omd

Een familievriendelijk aanbod uitwerken, doe je niet in een vingerknip. Toch bewijst de nieuwe publicatie 1.2.3. Familie dat het wel een haalbare kaart is. FARO, Toerisme Vlaanderen en Herita werkten de afgelopen jaren aan een pilootproject rond familievriendelijk erfgoed.

Drie toonaangevende erfgoedsites namen deel aan het pilootproject: het AfricaMuseum in Tervuren, het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent en het Provinciedomein Raversyde in Oostende. Aan de hand van allerlei workshops en denkoefeningen werkten we samen met deze sites een familievriendelijk traject op maat uit. In 1 2 3 Familie zijn alle familievriendelijke tips en richtlijnen uit de pilootprojecten gebundeld. Zo kan je zelf aan de slag gaan om jouw aanbod familievriendelijk te maken.

Raversyde

Provinciedomein Raversyde: deelnemer in het piloottraject 1.2.3 familie

Provinciedomein Raversyde, partner in het Netwerk Open Monumenten, was één van de drie deelnemende organisaties in het piloottraject rond familievriendelijkheid. Wij vroegen publieksmedewerker Sarah Goderis, wat zij van het piloottraject vond. 

Sarah: “Zelf ben ik mama van twee kleine kinderen. Zij zijn ondertussen mijn grootste proefkonijnen voor het uitwerken van familievriendelijke activiteiten. Sinds het opstarten van het traject zijn we veel bewuster gaan kijken naar de familievriendelijkheid op onze site en heeft het echt een lampje doen branden. Het is een kwestie van een balans te vinden tussen erfgoed en de eigenlijke beleving voor de kinderen.”

Meer over 1.2.3 familie