Menu

Actiegroep Dement Oostende zet samen met de stad erfgoedeigenaars in de kijker

Oostende

Sinds 2006 reikt actiegroep Dement Oostende de jaarlijkse prijs ‘Het Gouden Pand’ uit aan eigenaars van erfgoedpanden. Dit doen ze om de eigenaars op een positieve manier in de kijker te zetten én om hen te bedanken voor hun inspanningen waarmee ze het architecturaal patrimonium van de stad in stand houden. Daarnaast heeft de prijs ook als doel om het stadsbestuur te sensibiliseren, om zo erfgoedpanden van de ondergang te redden.

De inspanningen van Dement Oostende lonen: in 2017 werd de prijs voor het eerst uitgereikt in samenwerking met het Oostendse stadsbestuur. Die samenwerking zorgde voor een breder draagvlak én een positief klimaat tussen de actiegroep en de stad.

Dement Oostende wil het geheugen van de stad een handjes helpen. Voorzitter Guy Servaes: “Sensibilisering voor de cultuurhistorische waarde van het onroerend erfgoed in Oostende is broodnodig.  We ijveren voor het behoud en de opwaardering van dit erfgoed. Dat kan alleen door ook beleidsmakers aan te sporen tot erfgoedzorg. Je kan ons ook de waakhond van Oostende noemen.”

Zelf aan de slag?

Meer informatie

Remote video URL