Menu

De familiescan: hoe familievriendelijk is jouw monument?

Droogdokken Antwerpen
JEF

Tijdens het piloottraject rond familievriendelijkheid van FARO, Toerisme Vlaanderen en Herita werd naast de publicatie 1 2 3 Familie, ook een familiescan ontwikkeld door FARO.

De familiescan is ontwikkeld om organisaties te helpen bij het bepalen van de gewenste en/of meest urgente acties rond familievriendelijkheid. De familiescan houdt de sites een spiegel voor: hoe familievriendelijk is de site al? Wat zijn de sterktes? Waar is er nog ruimte voor verbetering? Ook zette FARO samen met Toerisme Vlaanderen in op bezoekersbevragingen in de pilootmusea. 

Dankzij het zicht op de eigen sterktes en verbeterpunten en de resultaten uit de bezoekersbevragingen, hebben de pilootsites Domein Raversyde, AfricaMuseum en MSK Gent, prioritaire acties bepaald. Het gaat om korte- als langetermijnacties. Het MSK Gent ontwikkelde zo alvast de familiekoffers, Raversyde zette in op het coachen van de stewards in het aanspreken en begeleiden van families op het domein en het AfricaMuseum bekeek de herinrichting van presentatie en gebouw vanuit de bril van families.

Zelf jouw monument scannen?

Benieuwd hoe familievriendelijk jouw monument is? Waar jouw sterktes liggen? Wat je nog kan verbeteren? Kom het te weten via de Familiescan.