Menu

Veilig evenementen organiseren dankzij het covid event risk model

Coronavirus

In Vlaanderen wordt hard gewerkt om de congres-, vergader- en evenementenindustrie veilig herop te starten.

Toerisme Vlaanderen ontwikkelde via het VISITFLANDERS Convention Bureau een reeks online instrumenten om evenementen en congressen te organiseren met maximale aandacht voor de gezondheid van alle deelnemers. De ontwikkeling van deze instrumenten gebeurde in samenwerking met Event Flanders, de Alliantie van Belgische Evenementfederaties, het Expertisecentrum voor Publieke Impact KdG en de Belgische Overheid.

Covid Event Risk Model

Het Covid Event Risk Model laat toe om jouw conferentie en evenement te testen op potentiële COVID-19-veiligheidsrisico's. Dat gebeurt aan de hand van 20 parameters, die aangepast worden naargelang de herstelfase waarin België zich bevindt. Het model is ook beschikbaar in het Frans, Duits en Engels.

Covid Event Protocol

Het Covid Event Protocol helpt jou beoordelen of het mogelijk is om een conferentie of evenement te organiseren in overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen van de Belgische overheid. Het verschaft ook tips om jouw evenement veiliger te laten verlopen. Ook het protocol is naast het Nederlands beschikbaar in het Frans, Duits en Engels.

Leidraad coronapreventie in meetinglocaties

De leidraad voor coronapreventie in meetinglocaties biedt een handige checklist, informatie en tips specifiek bestemd voor vergaderlocaties. 

Al deze instrumenten zijn gratis beschikbaar en helpen jou om nationale en internationale congresorganisatoren, verenigingen en deelnemers in alle veiligheid te verwelkomen. Maak er gebruik van, zodat we samen het erfgoed van morgen blijven creëren in Vlaanderen