Menu

Vlaamse Meesters in Kasteel Beauvoorde

In 2018-2020 staan de Vlaamse Meesters centraal in Vlaanderen. Met het Rubensjaar in Antwerpen, Bruegel die 450 jaar geleden overleden is en de terugkeer van het Lam Gods naar de Sint-Baafskathedraal kan je er niet omheen: de Vlaamse Meesters zijn hot! Ook in Kasteel Beauvoorde strijken dit najaar Vlaamse Meesters neer. 

Prachtige expositie

Kasteel Beauvoorde opent de poorten van het kasteel en het -park voor de belevingsexpo 'Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters'. Kinderen en hun ouders worden meegenomen op een magische kunstwandeling door het kasteel waar de mooiste pareltjes van de Vlaamse Meesters hen staan op te wachten. De expo is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Thaïs Vanderheyden, die 'junior-versies' van oude meesterwerken maakte. Meesterverteller Warre Borgmans brengt in een audiogids de grappige, symbolische, mysterieuze of gekke geschiedenis van de kunstwerken op kindermaat. Er is ook een avontuurlijk buitenparcours.

Alles over de expo ontdek je hier

Tweede site van Herita met Vlaamse Meesters

Ook de Hofkamer in Antwerpen opent haar deuren om Vlaamse Meesters te ontvangen. In het kader van Vlaamse Meesters in Situ is de Hofkamer open voor bezoek. De prachtige plafondschildering 'Goden op de Olympusberg', die nog steeds op haar originele plek hangt, is klaar om bezoekers te verbazen.  Met de belevingsexpo 'Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters', is Kasteel Beauvoorde de tweede site van Herita waar Vlaamse Meesters in de kijker worden gezet. 

Meer over het Vlaamse Meesters-project

Met Vlaamse Meesters wil Toerisme Vlaanderen de internationale bekendheid en reputatie van de Vlaamse Meesters toeristisch verzilveren. Alle info over het project lees je hier