Menu

Wegwijs in de wondere wereld van sociale media: Linkedin en Twitter

LinkedIn

LinkedIn

In de opsomming van socialemediakanalen zijn ook Twitter en LinkedIn belangrijk. LinkedIn wordt wel eens de Facebook voor professionelen genoemd. Ben je een grote erfgoedorganisatie met veel medewerkers en een groot aantal stakeholders die zich in een bedrijfscontext situeren? Dan is LinkedIn iets voor jou! De berichten die je post op LinkedIn verschillen van Facebook en Instagram. Het gaat op LinkedIn vaak over bedrijfsgerelateerd nieuws. Bijvoorbeeld het delen van het jaarverslag, nieuwe collega’s die starten, een kijkje achter de schermen van het bedrijf, verschijningen in de pers,… Ook Herita zet de laatste jaren actiever in op LinkedIn.

LinkedIn werkt volgens hetzelfde principe als Facebook: je hebt persoonlijke profielen en bedrijfspagina’s. Om een bedrijfspagina aan te maken, dien je over een persoonlijk profiel te beschikken. Neem een kijkje op ons LinkedIn-​kanaal en laat je inspireren. Nuttige tips om van start te gaan met LinkedIn voor je organisatie vind je hier.

Twitter

Twitter

Twitter is ook in 2020 nog een interessant kanaal. Op Twitter plaats je korte berichten van maximaal 280 tekens. Je moet het bekijken als een soort mini blogwebsite.  Hashtags zijn net zoalsop Instagram op Twitter heel populair. Vooral journalisten en politici zijn actief op Twitter. Ook wij bij Herita hebben een Twitterkanaal en delen hier voornamelijk korte nieuwsberichten, quotes en inzichten tijdens congressen en live-weetjes over bijvoorbeeld Open Monumentendag of onze andere ledenactiviteiten.

Voor het Open Monumentencongres, een jaarlijks congres voor de erfgoedsector, lanceren we de hashtag #OMC gevolgd door het jaartal. We sporen congresdeelnemers aan om hun bevindingen, vragen tijdens de dag of feedback ook te delen aan de hand van die hashtag. Zo gaan we tijdens het congres ook digitaal in interactie met elkaar. Wil je starten met Twitter? Hier ontdek je hoe je van start gaat met Twitter.

Misschien ook interessant voor jou