Menu

Achtergevel Den Wolsack gerestaureerd

Achtergevel Wolsack

Klaar voor de toekomst

De voorbije maanden was er best veel lawaai op de kantoren van Herita. Heel de achtergevel van Den Wolsack stond in de stellingen, want de façade werd opnieuw bepleisterd en geschilderd. De platte daken werden vernieuwd en ook het buitenschrijnwerk kreeg een opknapbeurt. Oude verflagen en slordige herstellingen werden verwijderd. De toegangspoort naar de tuin werd structureel hersteld en de fraaie delen naar oorspronkelijke staat teruggebracht.

Hieronder kan je kijken hoe de achtergevel er vroeger uit zag, maar nu is hij dus weer helemaal klaar voor de toekomst. Als ook kathedraaltoren nog uit de stellingen wordt gehaald is het plaatje helemaal compleet. Deze lente en zomer zal het extra gezellig vertoeven zijn in de binnentuin tussen Den Wolsack en De Hofkamer! Wie wil kan een bezoekje brengen of als vrijwilliger helpen tuinieren in de gezelligste hof van 't stad. 

Den Wolsack

Graffiti

In 1970 vestigde de Stad Antwerpen een jeugddienst in Den Wolsack. Op deze oude foto zie je nog graffitisporen uit die periode. 

Den Wolsack

Aan vernieuwing toe

In recentere tijden was de graffiti wel verwijderd, maar de bepleistering en verflaag waren duidelijk aan vernieuwing toe.