Menu

Anne Provoost neemt haar intrek in de schrijversresidentie van Kasteel Beauvoorde

Anne Provoost

Niemand minder dan Anne Provoost nam gisteren haar intrek in de schrijversresidentie van Kasteel Beauvoorde. Anne is auteur van verschillende romans, kinder- en jeugdboeken en diverse essays.

In de Eerste Wereldoorlog vluchtte de overgrootouders van Anne naar Wulveringem. Tot op vandaag woont een afstammeling van haar grootvader in de Krommegrachtstraat. Anne heeft dus een bijzondere band met het dorp. Om te ervaren hoe het leven in het rustige en pittoreske dorp er 100 jaar geleden moet hebben uitgezien, trekt ze zich deze maand terug in de schrijverswoning.

Sinds het najaar van 2019 stelt Herita vzw de gloednieuwe schrijversresidentie ter beschikking. Anne Provoost is de eerste auteur die haar intrek zal nemen in de residentie, ze zal er een maand lang verblijven. 

De creatieve werkplek bevindt zich in het voormalige schoolgebouw, net naast het prachtige kasteel en met zicht op het charmante en rustieke dorpscentrum van Wulveringem. De residentie werd als moderne studio ingericht en biedt schrijvers, kunstenaars en andere creatieve geesten een plek om in alle rust en in een prachtig historisch kader te werken. Ook de plaats Beauvoorde is niet toevallig gekozen: het kunstenaarsdorp heeft een lange traditie van literaire verblijven en gastbezoeken.