Menu

Erfgoedprijs 2020

Erfgoedprijs 2020

Draag jij je steentje bij tot de ontsluiting en het behoud van het Onroerend Erfgoed in de provincie Antwerpen? Dan komt jouw project in aanmerking voor de Erfgoedprijs 2020!

De Erfgoedprijs 2020 ter waarde van €10.000, bekroont een organisatie of initiatief dat het rijke onroerend erfgoedverleden van de provincie Antwerpen aan een ruim publiek bekend maakt. Daarnaast maken nog twee laureaten kans op een prijs van €5.000.

Derde editie: extra lange projectperiode

Voor deze derde editie wil Provincie Antwerpen het graag spannender maken en rekenen ze op extra veel kandidaturen. Ze verlengen daarom de projectperiode: realiseerde je in de voorbije drie jaar, meer bepaald tussen 1 januari 2017 en 31 maart 2020 een waardevol onroerend erfgoedproject? Dan kan je je kans wagen!

Erfgoedprijs 2020

Een wetenschappelijk onderbouwd standaardwerk, een historische tentoonstelling, een educatieve activiteit, een goed gedocumenteerde erfgoedwandeling, een herbestemming of ontsluiting van een verwaarloosd monument? Dergelijke projecten – en veel meer - komen in aanmerking.

Met de prijs bekronen we projecten en initiatieven die monumenten, landschappen, archeologie, rijdend, rollend vliegend en/of varend erfgoed in de provincie Antwerpen als onderwerp hebben. 

Praktische informatie 

Uiterste indiendatum: maandag 17 augustus 2020 om 12 uur.