Menu

Extra ondersteuning voor Open Monumentendag-organisatoren

OMD Soiree

De uitbraak van het coronavirus heeft al voor heel wat opschudding gezorgd en testte het aanpassingsvermogen van iedereen. Ook Open Monumentendag zal er dit jaar anders uitzien. We ondersteunen Open Monumentendag-organisatoren in deze ongewone Open Monumentendag-voorbereidingen op verschillende manieren.

Groepsaankoop

Groepsaankoop videobeelden

We moedigen organisatoren aan om zoveel mogelijk in te zetten op digitale ontsluiting. We zijn er ons van bewust dat een digitale benadering niet voor elke erfgoedzorger of organisatie vanzelfsprekend is. Om deze digitale overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen, organiseren we een groepsaankoop voor dronebeelden, 360°-beelden en promotiefilmpjes. Alle erfgoedzorgers en Open Monumentendag-organisatoren met interesse kunnen deelnemen aan deze groepsaankoop. 

Als er tien of meer monumenten interesse hebben per aankoop, wordt er een groepskorting gegenereerd waardoor de individuele prijs per stuk daalt.

 

Ondersteuning bij fysieke openstellingen op Open Monumentendag

  • Het is aangewezen om bij fysieke openstellingen te werken met een digitaal reserveringssysteem. Open Monumentendag-organisatoren die niet weten hoe hieraan te beginnen, bieden we een digitale reserveringstool op maat aan. Gebruikmaken van deze tool is volledig kosteloos.
  • We ontwikkelden veiligheidspakketten op maat van Open Monumentendag-​organisatoren. Open Monumentendag-organisatoren die nog niet beschikken over mondmaskers, ontsmettende gel of grondsignalisatie kunnen een veiligheidspakket aankopen via onze website.
  • Fysieke openstellingen kunnen plaatsvinden mits ze voldoen aan enkele richtlijnen. We volgen de evolutie van de maatregelen rond het coronavirus op de voet. We stelden wel al een lijst met richtlijnen op die continu aangepast wordt. 

Deadline om activiteiten in te schrijven verlengd

Om organisatoren meer tijd te geven om zich voor te bereiden op Open Monumentendag laten we de inschrijvingen lopen tot 28 augustus. Zowel digitale als fysieke activiteiten dienen ingeschreven te worden via het online inschrijvingssysteem.