Menu

Filip Devoldere viert 35e molenaarsverjaardag in Molen van Hoeke

Molen van Hoeke

Een absolute blikvanger onderweg naar de Belgische kust

In 1936 werd de Molen van Hoeke in Damme door de Belgische staat aangekocht en beschermd. De stenen windmolen die sinds de verkoop niet meer had gemaald, kreeg in de jaren 80 opnieuw een molenaar. Hierdoor kunnen bezoekers opnieuw dit stukje agrarisch en industrieel erfgoed écht beleven.

Wie van Limburg of Antwerpen via de expresweg naar onze Vlaamse kust rijdt, passeert de molen sowieso. Je kan hem niet missen, vlak naast de autoweg.

35 vragen voor Filip

Rebecca studeerde onlangs zelf af als molenaar, leerde als stagiaire heel wat bij in de Molen van Hoeke met Filip én vlogt over al haar molenaarsavonturen. Zij ging langs bij haar mentor en stelde hem 35 molenvragen voor zijn 35-jarige jubileum.

Ontdek de Molen van Hoeke van 21 tot 29 september

Er zijn ontzettend veel bijzondere molens te ontdekken in de Zwinstreek. Denk aan de staakmolen van Retranchement met het vernieuwde molencentrum, de molen van Schoondijke, Cadzand-dorp, de molens van Damme en nog veel meer.

Via een routekaart wordt je langs de vele molens die de Zwinstreek rijk is geleid. Stop vooral ook in de Sluis, waar je in de molen kan genieten van een heerlijke molenpannenkoek. 

Praktische gegevens

  • Datum: Elke dag, van zaterdag 21 september tot zondag 29 september.
  • Tijd: 8.00 – 18.00 uur
  • Locatie: De hele Zwinstreek
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden is niet nodig
  • Let op: Niet alle molens zijn de hele week geopend.