Menu

Herita-sites sluiten voor onbepaalde tijd de deuren

De Vlaamse Regering besliste op 27 oktober dat cultuurhuizen en musea voor onbepaalde tijd de deuren moeten sluiten. Ook evenementen worden geannuleerd.  Herita besloot in navolging van deze beslissing de deuren van haar sites voor onbepaalde tijd te sluiten en evenementen zoals de Open Monumenten-ledenactiviteiten op 14 en 15 november te annuleren. 

De maatregelen per site lees je hieronder.

Kasteel Beauvoorde
  • Kasteel Beauvoorde sluit de deuren vanaf 31 oktober voor onbepaalde tijd. Het kasteelpark blijft wel toegankelijk.
  • Fort Napoleon sluit de deuren vanaf 29 oktober. Iedereen die tickets gereserveerd had voor de Tik Tak-expo wordt individueel gecontacteerd. Meer daarover lees je hier.
  • Het kasteeldomein van het Kasteel van Horst blijft toegankelijk. Het kasteel en de omliggende vijvers vormen een ideaal decor voor een herfst- of winterwandeling. Het kasteel zelf is niet toegankelijk wegens restauratiewerken.
  • De vaste bezoekersonderdelen (onder meer het bezoekerscentrum, The Quiet View van Hans Op de Beeck, De Paardenstallen,...) van Abdijsite Herkenrode zijn gesloten vanaf 29 oktober.
  • Zondagsmissen in de Kapel van Steenbergen kunnen plaatsvinden met een beperking tot 40 personen, mondmaskers en voldoende afstand tussen de gelovigen is verplicht.
  • Een bezoek aan de Hofkamer, de Molen van HoekeTramsite Schepdaal en het Paleis op de Meir is momenteel niet mogelijk. 

Draag zorg voor jezelf en voor anderen in deze ongewone tijden! Wij hopen om snel de sites te kunnen heropenen en opnieuw bezoekers te kunnen ontvangen in veilige en gezonde omstandigheden. Tot zo lang: blijf gezond!