Menu

Inspiratiegids families ontvangen in jouw monument

Woensdag 12 augustus organiseerden we in samenwerking met Gidsenhumus vzw een succesvolle webinar rond familievriendelijke activiteiten. 

Waarom zou je inzetten op de doelgroep ‘families’ met jouw monument? Hoe kan je tóch het verhaal van je monument meegeven, én tegelijkertijd heel laagdrempelig werken om zoveel mogelijk families te bereiken? En sterker nog: hoe doe je dat wanneer het coronavirus voor veel activiteiten een stokje steekt? Dat en veel meer kwamen de deelnemers aan deze webinar te weten.

Kon je er niet bij zijn? Lees dan de inspiratiegids of herbekijk het webinar.

Focus op families

Inspiratiegids

Liefde voor monumenten & erfgoed komt niet vanzelf met de jaren, dit soort liefde geven we door. De familie-context is hiervoor de ideale voedingsbodem. Onderzoek wijst dit keer op keer uit.

Ook jouw monument, landschap of archeologische site kan hier een rol in spelen door activiteiten te organiseren die families het gevoel geven dat ze welkom zijn én met heel wat indrukken naar huis kunnen gaan.

Onderstaande inspiratiegids geeft je concrete tips om een familie-activiteit te ontwikkelen voor jouw monument of erfgoedsite. Een activiteit voor een evenement zoals Open Monumentendag, of een activiteit om in je permanente aanbod in te bedden, aan jou de keuze.

Met het stappenplan kan je aan de slag, hoe groot of hoe klein je werking ook is en ook als je middelen beperkt zijn. We zijn ervan overtuigd dat ook jij iets kan ontwikkelen dat families de waarde van jouw erfgoedplek laat ontdekken, terwijl ze ook gewoon een leuke dag beleven.