Menu

Matthias Francken nieuwe algemeen directeur Herita vzw

Het bestuur van Herita vzw heeft Matthias Francken benoemd als nieuwe algemeen directeur. Op dit moment is Francken werkzaam als kabinetschef van minister Matthias Diependaele, die bevoegd is voor onroerend erfgoed. Met de benoeming van Francken kiest Herita bewust voor een jong en dynamisch figuur, met een grote passie voor erfgoed en een duidelijke ambitie.    

 

Het bestuur van Herita vzw heeft vrijdag 27 november 2020 beslist Matthias Francken te benoemen als nieuwe algemeen directeur. Hij volgt Margit Bal op die begin september de organisatie verliet. Na een zorgvuldige en gefaseerde selectieprocedure viel de keuze op Matthias Francken. Als kabinetschef van de minister bevoegd voor onroerend erfgoed is hij vertrouwd met de materie. 

Gustaaf Sap
Gustaaf Sap
Voorzitter Herita vzw

Met Matthias Francken kiezen we voor een jong en sterk figuur die steeds met zeer degelijke dossierkennis out of the box durft denken, en proactief ageert. Gelet op de vele uitdagingen geeft dit de beste garantie voor de verdere uitbouw van Herita.

Matthias heeft een grote passie voor erfgoed. Vanuit zijn persoonlijk interesse en huidige functie heeft hij een degelijke kennis van onroerend erfgoed en van de organisatie Herita. Hij is sterk overtuigd van de maatschappelijke meerwaarde van onroerend erfgoed, en van het groeipotentieel van de organisatie. Als nieuwe algemeen directeur heeft Matthias alvast de ambitie om Herita uit te bouwen tot de toonaangevende National Trust in Vlaanderen. 

“Ik blijf achter met een dubbel gevoel. Enerzijds wil ik Matthias uiteraard feliciteren en wens ik hem veel geluk met deze functie. Als er iemand is die Herita een boost kan geven en verder kan laten groeien, is het Matthias wel. Zijn leiderschap en passie voor onroerend erfgoed zullen ontegensprekelijk een grote meerwaarde zijn voor Herita. Anderzijds betreur ik heel sterk zijn vertrek. Matthias heeft op korte tijd zichzelf bewezen als een meer dan capabele kabinetschef binnen de Vlaamse Regering. Ikzelf en ons hele kabinet zullen hem dan ook missen.” aldus minister Matthias Diependaele die bevoegd is voor Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed.