Menu

Open Monumentendag 2020: een alternatieve, veilige editie

Open Monumentendag

Op 13 september vindt de 32ste editie van Open Monumentendag plaats. Vanaf vandaag kan iedereen op www.openmonumentendag.be in het programma duiken. Momenteel zijn er 159 activiteiten te beleven in 138 monumenten in Vlaanderen. Wie een blik op het programma werpt, merkt als snel dat behalve fysieke activiteiten zoals wandelingen en fietstochten ook digitale belevingen deel uitmaken van Open Monumentendag 2020. Helemaal coronaproof dus! Iedereen die interesse heeft kan nog tot 28 augustus activiteiten inschrijven. 

Veilige omstandigheden

Alle lokale organisatoren hebben hun uiterste best gedaan om coronaproof activiteiten te organiseren waarbij afstand tussen bezoekers gegarandeerd kan worden. Daarnaast werken de Open Monumentendag-​activiteiten dit jaar met reservaties en worden bezoekers aangemoedigd om in hun eigen kleine bubbel op pad te gaan, rekening houdend met de geldende veiligheidsmaatregelen. Activiteiten zijn nog onder voorbehoud van verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Tot op vandaag gaat Open Monumentendag op 13 september dus door.

Internationale aanmoediging

Van Canada tot Uganda, van Bermuda tot Oekraïne: erfgoedzorgers wereldwijd wensen jou een fantastische Open Monumentendag toe! 

Zelfs in tijden van een pandemie is het bijzonder om te zien hoe erfgoedzorgers van over de hele wereld solidair zijn met elkaar.  Verschillende erfgoedorganisties uit ons internationaal netwerk steken organisatoren en publiek een hart onder de riem om te blijven genieten van erfgoed in deze bizarre tijden.

Remote video URL