Menu

Open Monumentendag 2020: het volledig programma is er!

Goudsmid Pascale Masselis

Markeer het in je agenda: zondag 13 september viert Vlaanderen Open Monumentendag. Het belooft een monumentaal slotfeest van een zomer in eigen land te worden.

Open Monumentendag 2020

Binnenkort is het zover: de 32e editie van Open Monumentendag. Het coronavirus zorgde voor heel wat onzekerheid en stuurde de plannen van organisatoren drastisch in de war. Toch staan er 454 activiteiten op het programma. Een veelzijdig programma van wandel- en fietstochten, fysieke openstellingen en digitale belevingen maakt van Open Monumentendag een monumentaal slotfeest van een zomer in eigen land.

Iedereen met een hart voor erfgoed kan op zondag 13 september zijn of haar hart ophalen. Er zijn activiteiten te beleven in 330 monumenten in 182 gemeenten in Vlaanderen. We moedigen iedereen aan om zoveel mogelijk in eigen buurt en met de eigen bubbel op pad te gaan. Zo maken we er samen een veilig en verantwoord monumentenfeest van. 

Digitale Open Monumentendag

"Het is bijzonder om te zien hoe snel Open Monumentendag-organisatoren de overstap hebben gemaakt van klassieke openstellingen naar virtuele openstellingen", zegt Beau Van Dooren, projectleider Open Monumentendag bij Herita. "Overal in Vlaanderen zal het publiek ook infoborden met QR-codes kunnen vinden. Maar liefst 494 borden werden door lokale organisatoren besteld. Iedereen met een smartphone kan zo de geschiedenis achter bijzondere gevels en landschappen ontdekken." 

Remote video URL