Menu

Oproep: doe mee aan Europese bunkerdag

Bredene bunker

Bunkerdag zet ieder jaar weer de bijzondere betonnen constructies uit de Tweede Wereldoorlog in de kijker. Vergeten pareltjes, die alsmaar meer bezoekers weten te fascineren.

Elk jaar raken meer en meer bezoekers gefascineerd door de betonnen constructies uit de Tweede Wereldoorlog. Op Bunkerdag zet de organisatie vergeten pareltjes in de kijker. Een unieke kans om kennis te maken met indrukwekkend erfgoed, gelegen in waardevol natuurgebied. Ook bunkers uit WO I en de Koude Oorlog komen aan bod. Tijdens Bunkerdag geniet je van rondleidingen, expo’s, workshops, lezingen,…

Editie 2020 en het coronavirus

Voor de editie van 2020 gingen maar liefst 24 bunkers hun deuren openen. Jammer genoeg stak covid-19 stokken in de wielen. In 2021 maken we er een coronaveilige editie van, met de focus op activiteiten in openlucht. Uiteraard onder voorbehoud van alle maatregelen tegen covid-19. Noteer 23 mei 2021 met stip in je agenda!

Onder de vlag van het Creative Europe project Atlantikwall Europe stellen partners uit Nederland, België, Frankrijk, Jersey, Guernsey en Noorwegen bunkers open.

Interesse om een bunker open te stellen? 

Mail naar info@raversyde.be en krijg het inschrijvingsformulier toegestuurd. Zowel privépersonen, verenigingen, musea als lokale besturen kunnen deelnemen aan bunkerdag. De ultieme inschrijvingsdatum is 14 februari 2021.