Menu

Organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2020

Dag van de Trage Weg

Doe mee op 17 en 18 oktober

Elk jaar zetten vele wandelaars, fietsers en ruiters in ons land trage wegen in de kijker tijdens het actieweekend Dag van de Trage Weg. Het is een toonmoment voor favoriete wegjes, gewaardeerde paden en populaire trajecten. Tegelijk benadrukken organisatoren en deelnemers het belang van veilige en aangename trage wegen voor iedereen. Dit jaar gaat Dag van de Trage Weg door op 17-18 oktober.

De coronacrisis toont nóg meer de waarde van trage wegen. Wandelen, joggen of fietsen is belangrijk voor de gezondheid. Mensen komen buiten, ontdekken ongekende paden en wegjes en hebben deugd van een eenvoudige wandeling of fietstocht. 

Doe mee en organiseer ook in jouw gemeente of stad een activiteit. Door deelname aan Dag van de Trage Weg geef je aan dat het thema trage wegen op de agenda staat. Je kan het evenement versterken door samen te werken met lokale organisaties of verenigingen zoals sportclubs, jeugdbewegingen, natuurorganisaties, wijkcomités,…

Praktisch

Het is nog afwachten welke maatregelen gelden in oktober, maar in principe zijn diverse activiteiten op, langs en over trage wegen mogelijk: een verkenningstocht, tragewegenjogging, natuurwandeling, zwerfvuilactie, inhuldiging van een nieuwe verbinding, kleine onderhoudswerken waaraan burgers participeren, enz.

Laat je inspireren op www.dagvandetrageweg.be, organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw. Vragen? Ideeën voor veilige activiteiten in coronatijden? Neem contact op via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.