Menu

Provincie Oost-Vlaanderen zoekt kandidaten voor Onroerend Erfgoedprijs 2021: landschap & houtig erfgoed

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert een oproep naar kandidaten voor de Onroerend Erfgoedprijs 2021: landschap & houtig erfgoed. Met die prijs bekroont het provinciebestuur een bijzondere verdienste of een voorbeeldige realisatie op het vlak van onroerend erfgoed. Dit jaar wordt de prijs uitgeschreven voor een erfgoedlandschap of houtig erfgoed.

Landschap & houtig erfgoed

Wat onder meer in aanmerking kan komen voor de prijs zijn initiatieven die het landschap en houtig erfgoed herstellen zoals vroeger. Denk maar aan de originele beplanting van een dorpsplein, dries, park, kerkhof, kasteeldreef, trage weg, tuin, grasland of boomgaard. De prijs kan ook gaan naar een vorm van landschapsbeheer die ervoor zorgt dat de aandacht gevestigd wordt op de sporen van de geschiedenis in het landschap van vandaag, zoals mottes. Ook het beheren van een historisch bos via eeuwenoude, duurzame technieken, maakt kans.

Inschrijven en prijs

Het reglement en het inschrijvingsformulier vindt men op www.oost-vlaanderen.be/erfgoedprijs. Inschrijven kan tot uiterlijk 30 juni 2021. De laureaat wordt bekend gemaakt in het najaar en ontvangt een bedrag van 10 000 EUR.