Menu

Zet schoolerfgoed in de kijker via slimerfgoed.be

Het Europees Thema van Open Monumentendag 2020 was Erfgoed en Educatie. Heel wat activiteiten doken met succes in het schoolerfgoed in de buurt. Bezoekers fietsten langs schoolgebouwen met hun typische buitenaanleg, doken in vintage klaslokalen, haalden herinneringen op aan verhalen over meesters en juffrouwen. Kortom: het was een bijzonder veelzijdig thema om rond te werken.

Schoolerfgoed tonen is als een familiealbum openen: het roept zowel herkenbaarheid als verwondering op. Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee, KADOC en Libis richtten daarom slimerfgoed.be op. Een nieuw platform dat onderwijs- en erfgoedactoren samenbrengt, maar ook lokale overheden en heemkundige kringen verbindt in een open netwerk.

b0b Van Reeth

Verduurzaam jouw Open Monumentendag activiteit

Werkte jij op Open Monumentendag een activiteit uit in en rond schoolpatrimonium of -erfgoed en wil je deze verduurzamen in de vorm van een permanente expo? Dan biedt slimerfgoed.be jou de hulp die je nodig hebt! Zij vertellen je alles over hoe je bijvoorbeeld een virtuele rondleiding opzet of een expo maakt aan de hand van QR-codes. 

Nog geen idee hoe je schoolerfgoed in de verf kunt zetten?

Wil je met schoolerfgoed aan de slag in je school of je klas? Wil je een participatief project uit de grond stampen? Of heb je ambities rond een uitwisselingsproject op school? Op www.slimerfgoed.be vind je inspirerende projecten, handige leermiddelen en een aanbod aan boeiende activiteiten.