Kasteel van Horst

De Lansstoot

Venusstraat 22, 2960 Brecht
De kerkfabriek van Brecht is terecht trots op dit doek: een kopie van een beroemd werk van P.P. Rubens. Het is namelijk geschilderd door een Brechtenaar. Een bijdrage van jou kan deze restauratie zeker gebruiken.

Het erfgoed

De kerkfabriek wil het schilderij, “De Lansstoot”, laten restaureren. Dit schilderij is van de hand van Jacobus Nieuwlants, geboren in Brecht in 1611. Het schilderij is een kopie naar P.P. Rubens en dateert uit de 17de eeuw. Het stelt Jezus Christus voor, die op het kruis een lans in lichaam gestoten krijgt. Het schilderij heeft een speciale betekenis voor de gemeente Brecht. 

Het project

Oorspronkelijk hing het schilderij boven het barokke hoofdaltaar. Dit altaar is omstreeks 1900 vervangen door het huidig altaar en het schilderij is verhuisd naar de zuidelijke kooromgang, boven de deur van de sacristie. Om de originele uitstraling terug te bekomen is een restauratie noodzakelijk. Voor de restauratie is de kerkfabriek op zoek naar financiële steun via sponsoring, giften en toelagen.

De mensen

Kerkfabriek Sint-​Michiel is de kerkfabriek van de Sint-​Michielskerk in het centrum van Brecht (Antwerpen). De eerste opdracht van de kerkfabriek bestaat erin om de erediensten in de kerk mogelijk te maken. Daarnaast wil de kerkfabriek ook zorg dragen voor het kunstpatrimonium dat zich in de kerk bevindt. Om erediensten mogelijk te kunnen maken, dringt een restauratie zich op. De giften op de Herita-​projectrekening zullen gebruikt worden om het behoud en de restauratie van de kerk te bekostigen.
 

Op te halen bedrag
2.000
Euro
Kasteel van Horst

Doneren

Naam: Kerkfabriek Sint-Michiel (Brecht) 
Adres: Venusstraat 22, 2960 Brecht
Op te halen bedrag: € 2.000
Rekeningnummer: BE79 7430 7452 7033 met vrije mededeling GIFT 160-000-284
Telefoon: +32 (0)477 40 70 69
E-mail: ivo.bylemans@telenet.be

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject? Dat kan met een gift. Jouw donatie is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een fiscaal attest waarmee je via de belastingen 45% van je gift recupereert.