De kleren van de keizer

De kleren van de keizer

Van 09 juli 2022 tot 14 augustus 2022
Van 11:00 tot 17:00
Paleis op de Meir
€ 4,00
Doen sprookjes jou ook wegdromen van baljurken, koetsen en kastelen? Kom deze zomer naar de Meir in Antwerpen. De prachtige kostuums van enkele bekende sprookjesfiguren komen er tot leven en jij kan ze ontdekken in een echt paleis … bestemd voor een echte keizer!

 

Expo De Kleren van de Keizer
Doe-expo met verkleed- en voorleessessies

De kleren van de keizer is een expo voor kinderen én volwassenen, gebaseerd op de tekeningen van internationaal bekende illustratoren zoals Carll Cneut (de Chinese Keizer), Thé Tjong-Khing (de stiefmoeder), Charlotte Dematons (de arme en de rijke Assepoes en Bontepels), Lisbeth Zwerger (de kleine zeemeermin) en Rébecca Dautremer (Klein Duimpje en de reus). 

Villa Verbeelding liet een aantal jurken en kostuums in het echt maken, onder leiding van modeontwerpster Anita Evenepoel. Kunstenares Micheline Vandervreken maakte hoeden, schoenen en andere accessoires in papier-maché. Het geheel wordt gekaderd met teksten van sprookjesspecialiste Harlinda Lox.

Je kan deze expo ontdekken in het Paleis op de Meir, een plek die helemaal op maat werd ingericht voor die befaamde échte keizer: Napoleon Bonaparte. Neem een kijkje in de slaapkamer die voor hem was bestemd en ontdek welke andere vorsten hier allemaal verbleven.  

De erfgoedvrijwilligers van Herita ontvangen bezoekers van alle leeftijden met activiteiten op maat, zoals voorlees- en verkleedsessies. 

Praktisch

Tickets

  • Prijs: € 4,00 (+ 18 jaar), € 3,00 (-18 jaar). Gratis voor kinderen jonger dan 2 jaar. 
  • Gratis voor leden van Herita op vertoon van lidkaart. 
Bestel tickets
De Kleren van de Keizer
Paleis op de Meir
De Kleren van de Keizer
Paleis op de Meir