Open Monumentendag

Open Monumentendag in het Kasteel van Laarne

11 september 2022
Van 13:00 tot 17:00
Kasteel van Laarne
Gratis
Open Monumentendag 2022
De geschiedenis van het kasteel komt tot leven

Op Open Monumentendag opent het idyllische kasteel van Laarne haar deuren. Want voor één dag is het mooiste en best bewaarde waterkasteel van het land in de handen van de vrijwilligers! Kom kennismaken met de enthousiaste vrijwilligers van het kasteel die als historische personages door het kasteel kuieren. In iedere kamer ontdek je weer een nieuw verhaal en geven de vrijwilligers een inkijk in hun motivatie om zich in te zetten voor het kasteel.

Ook kinderen zijn meer dan welkom. De verhalen worden op maat van de bezoeker verteld. Let op: Mensen met een beperking kunnen enkele het gelijkvloers van het kasteel bezoeken. Wie met de auto komt, kan zijn of haar voertuig parkeren voor het kasteel. Diegenen met de fiets mogen de poort binnenrijden en hun fiets parkeren op de erekoer.

Wil je na jouw bezoek even uitrusten? Dat kan! Wandel langs de gezellige kasteeldreef en laat je verleiden door een bistrotje in het hart van Laarne. Heb je liever een groenere omgeving? Dan wandel je naar het prullenbos waar ook een speeltuin voor kinderen te vinden is. Tot dan?

Praktisch

Tickets

  • Gratis
  • Je hoeft niet op voorhand te reserveren.