In de media worden we dagelijks overstelpt met info over de gezondheidsbevorderende stoffen in groenten, fruit en kruiden.
Maar hoe bereiden we thuis het best deze producten zonder verlies van die waardevolle stoffen die onze gezondheid ten goede komen?
Dominique Vreven, je kent hem zeker als voorzitter van het Kruidenkenniscentrum van Herkenrode waar hij ook al 20 jaar vrijwilliger is, is een autoriteit op dit gebied! Maar wist je ook dat hij de chef-kok van het gewezen restaurant “’t Vlierhof “ in Bilzen is én pionier is van de teelt en het gebruik van bijzondere groenten, fruit en kruiden, én herborist én auteur van talrijke artikels in tuinmagazines?
Tijdens deze 3 avonden maakt Dominique je wegwijs in deze materie:
-De eerste avond nemen we theoretisch de voornaamste en interessantste inhoudsstoffen van planten door en zie je waar je moet op letten tijdens het koken.
-De twee daaropvolgende lessen gaan we de abdijkeuken in en maken we een 16 -tal verschillende originele bereidingen, rekening houdend met de meest ideale manier van bereiden zodat je het maximum aan gezondheidsbevorderende stoffen uit je gerechten kan halen!
Praktisch
- Waar? Abdij van Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt. Routebeschrijving en toegankelijkheid.
- Locatie: abdijkeuken van Herkenrode
- Wanneer? Het is een volledige reeks van drie lessen: dinsdag 19/11/2024, 26/11/2024 en 3/12/2024, van 18u30 tot 22u00
Tickets
- Prijs: € 85,00 p.p. inclusief cursus en ingrediënten
Opgelet: deze cursus is volzet