Floraliën in het Paleis op de Meir 2022
Dominique Persoone op de cover
Geen florist op de affiche van de Floraliën in het Paleis op de Meir, wel een chocolatier. Dominique Persoone was zo vriendelijk om zijn bekend gezicht te 'lenen'. Zijn link met het evenement? De Antwerpse winkel van zijn chocolademerk The Chocolate Line is gevestigd in het Paleis op de Meir. Tijdens de Floraliën gaan de chocolatiers ook hier de florale toer op. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het atelier! 

The Chocolate Line gaat floraal

De chocoladewinkel van Dominique Persoone huist als sinds 2010 in het Paleis op de Meir. The Chocolate Line staat voor kwaliteit. Artisanale en (h)eerlijke chocolade met een hip en cool kantje. Met veel liefde voor Moeder Natuur, de bron van alles!

Volgens de memoires van zijn privésecretaris hield Napoleon wel van een kopje chocolade, maar toen Bonaparte het paleis in 1799 aankocht en grondig renoveerde had hij wellicht geen besef dat in zijn keuken een paar honderd jaar later naar hartenlust met één van zijn lievelingsingrediënten zou worden geëxperimenteerd.

In die keuken gaan de chocolatiers nu speciaal voor de Floraliën aan de slag met florale motieven en smaken. Je kan hen live aan het werk zien in het chocolade-atelier. De winkel met prachtig rococo interieur - vroeger het appartement van de grootmaarschalk - wordt voor de gelegenheid in passende stijl aangekleed. 

Behind the scenes

Dominique is dan wel chocolatier, maar wat blijkt? Hij had gerust ook een succesvolle bloemenwinkel kunnen runnen. Kijk mee achter de schermen van de fleurige fotoshoot in de indrukwekkende spiegelzaal van het Paleis op de Meir en kom alvast in de juiste sfeer voor de Floraliën in oktober. 

De affiche 

En hier is dan het resultaat. Deze roze affiche zie je in aanloop naar het evenement in het Antwerpse straatbeeld. Herita, Floraliën en Stad Antwerpen heten je van harte welkom! Reserveer alvast je tickets of een bezoek in groep.