Menu

Open Monumentencongres 2020

Les ateliers des tanneurs

Inspiratie en ontmoetingsmoment voor de erfgoedsector

19 maart 2020

Waarom het Open Monumentencongres niet te missen is

Een 200-tal erfgoedprofessionals en vrijwilligers, beleids- en beslissingsnemers uit alle bestuursniveaus, projectontwikkelaars, aannemers, uitvoerders en architecten zijn 19 maart van de partij om kennis te delen, samenwerkingen op te zetten en elkaar te inspireren.  Op het congres zal nagedacht en gedebatteerd worden over hoe het toekomstig erfgoedbeleid er dient uit te zien en welke rol erfgoed kan spelen in actuele vraagstukken rond duurzaamheid en welzijn.  Congresdeelnemers krijgen ideeën en handvaten aangereikt om zelf aan de slag te gaan rond deze thema's.

In de (inter)nationale keynotelezingen en het slotdebat zullen bovenstaande thema's ruim aan bod komen. In de parallelsessies komt een breder waaier aan onderwerpen aan bod. Iedereen die actief is in de erfgoedsector zal er inspiratie halen over erfgoedontwikkelingsprojectenen, financiering, innovatieve publiekswerking, duurzame herbestemmingen en veel meer. Het congres is ook de plek bij uitstek om jouw vragen rond vrijwilligerswerking te stellen aan experts.

Daarnaast is het congres zowel een terug- als een vooruitblik. Een terugblik door Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en een vooruitblik door kersvers minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Meer Open Monumentencongres