Menu

Save Askoy II restaureert het zeiljacht van Jacques Brel

Jacques Brel

De organisatie

De vzw Save Askoy II is een organisatie die een uniek zeiljacht restaureert om het uiteindelijk terug in vaart te brengen.

Het erfgoed

De Askoy II was in de jaren zestig het grootste zeiljacht in België. Maar er is meer: het werd in die periode opgenomen in de lijst van 20 mooiste jachten ter wereld (zie boek: The Proper Yacht). Alsof dat nog niet genoeg is, was het schip eigenaar van twee grote Belgen: architect Hugo Van Kuyk en Jacques Brel.  

Meer dan 10 jaar lag het jacht gezonken in Nieuw-Zeeland. In 2008 werd het door de vzw opgegraven en terug naar België gebracht.  Het wordt nu volop gerestaureerd. Meer over het bijzondere zeiljacht vind je hier.

Askoy II schipbreuk

Het project

 

Het doel is de restauratie van de Askoy II en opnieuw te water laten. Zo kan het zeiljacht opnieuw  deel uitmaken van de allergrootste maritieme evenementen. 

De Askoy II wil na de restauratie opnieuw bezoekers mee aan boord nemen en zo de geest en muziek van Jacques Brel tot leven brengen. 

Wil jij de Askoy II ook terug zien varen? Dan kan je een gift doen. Die gift is fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar. Wij bezorgen je een attest waarmee je tot 45% van je gift via de belastingen kan recupereren.

Praktisch

  • Naam: vzw Save Askoy II 
  • Rekeningnummer: BE21 7450 3247 8703 - met vermelding 'gift Save Askoy II'
  • Contactgegevens: Lanceloot Blondeellaan 21 C, 8380 Brugge 
  • Telefoonnummer: 0475918097
  • E-mailaskoyII@hotmail.com
  • Volg het project op Facebook