Menu

Maak kennis met enkele sprekers

Leo Van Broek

Leo Van Broeck

Vlaams Bouwmeester

In 2016 stelde de Vlaamse Regering Leo Van Broeck aan als Vlaams Bouwmeester voor een periode  van 4 jaar. Leo Van Broeck is burgerlijk ingenieur-architect en medeoprichter van het Brusselse architectenbureau Bogdan & Van Broeck. 

Leo Van Broeck studeerde in 1981 af als ingenieur architect aan de KU Leuven. Hij is er sinds 1995 actief als praktijkassistent en sinds 2006 als professor architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen. Hij is ook als gastdocent betrokken bij verschillende architecturale programma’s en publieke organisaties. In 1997 stichtte hij de vzw Stad en Architectuur. In 2007 richtte hij samen met Oana Bogdan het architectenbureau Bogdan & Van Broeck op, een kantoor dat sterk gericht is op onderzoek en zich onderscheidt door een actief maatschappelijk engagement. Daarnaast is Van Broeck sinds 2013 voorzitter van de Koninklijke Federatie van de Architectenverenigingen van België (FAB).

De centrale missie van het bouwmeesterschap is het bevorderen van de architecturale kwaliteit van de gebouwde omgeving. De Bouwmeester en zijn team begeleiden publieke opdrachtgevers bij het ontwerpen en realiseren van gebouwen, publieke ruimte, landschap en infrastructuur. Daarnaast draagt de Vlaams Bouwmeester bij tot visievorming en reflectie, met de klemtoon op interdisciplinaire en intersectorale initiatieven. De Bouwmeester treedt op als adviseur van de gehele Vlaamse Regering.
 

Leo Van Broeck maakt tijdens het Open Monumentencongres de balans op van 4 jaar Vlaams Bouwmeesterschap en blikt vooruit op de toekomst. Benieuwd naar zijn boodschap voor de bouw- en erfgoedsector? Schrijf je in voor het congres en kom het te weten!

Internationale keynotespreker

Naar een transversaal erfgoedbeleid en de rol van het onroerenderfgoedrichtplan

Praat de dag aan elkaar en modereert het debat