Menu

Tolerant bouwt oer-Vlaams scheepje "De Heemer" na

Reconstructie "Heemer"

De organisatie

Tolerant vzw is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het behoud van authentieke Vlaamse en Zeeuwse schepen en ambachten.  Ze renoveren schepen om ze terug te laten varen, of bouwen replica’s. Tolerant vzw organiseert vaartochten met de schepen om de nautische geschiedenis levend te houden. Ze zetten ook in op het behoud van de kennis over de schepen en ambachten via een documentatiecentrum met boeken, foto’s, films, verhalen, modellen en meer.

Het erfgoed

Tolerant vzw is één van de weinige vrijwilligerorgantisaties die van een boom nog een houten schip maken aan de hand van eeuwenoude methodes. Tolerant heeft de laatste 15 jaar heel wat ervaring opgedaan met de scheeps-houtbouw en willen die kennis graag bewaren voor de toekomst.

Tolerant

Het project

Voor dit project is Tolerant begonnen aan de bouw van een Heemer: een oer-Vlaams scheepje dat al op 14e eeuwse afbeeldingen voorkomt op de Ieperlee. De Heemer was de lichte vrachtwagen van de binnenvaart in Vlaanderen. Zodra het schip af is, wil Tolerant het ook zichtbaar maken voor het grote publiek.

Wil jij dit project graag verwezenlijkt zien? Doe dan nu een gift. Jouw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een officieel attest waarmee je via je belastingen 45% van je gift recupereert.

Praktisch

  • Naam: Tolerant vzw
  • Rekeningnummer: BE37 7450 0823 1228 - vermelding: gift Tolerant
  • Websitewww.tolerant-vzw.be
  • Adres: Scheepsbouwersstraat 16, 9150 Rupelmonde