Menu

Vrijwilligerswerking Herita vzw

vrijwilligers KBV

Voel je je aangesproken door het werk van Herita? Wil je meer betrokken zijn bij erfgoed? Ga dan over tot actie! Geef je op als vrijwilliger en werk mee in een inspirerende, monumentale omgeving.

OMD KBV

Herita vrijwilligerswerk, een sterk merk

Overal in Vlaanderen zetten vrijwilligers van alle leeftijden zich met hart en ziel in voor Herita en Open Monumenten. Hun inzet heeft impact en is een broodnodige steun voor het erfgoed. Zonder hen redt het erfgoed het niet.

Vrijwilligerswerk bij Herita en Open Monumenten is verrijkend en afwisselend. Onze Herita-vrijwilligers zijn actief op de sites en zorgen daar onder andere voor het onthaal van bezoekers, verzorgen rondleidingen en helpen mee bij onderhoudswerken.  Daarnaast zorgen onze Open Monumenten-vrijwilligers voor de promotie van de ledenbeweging, bemannen ze infostanden in het hele land, helpen ze mee op Open Monumentendag en begeleiden ze ledenactiviteiten. Kortom… iedere vrijwilliger maakt Herita sterker!

vrijwilligers

Word vrijwilliger

Vrijwilligerswerk geeft je leven een extra dimensie. Je leert nieuwe mensen kennen, zet je in voor je passie en ontplooit je in een boeiende omgeving. Breng jouw talent en ervaring mee naar Herita. Samen vinden we de taak die het best bij jou past.

Vrijwilligerswerk bij Herita is zeer divers. Voor alle leeftijden is er wat wils. We zijn regelmatig op zoek naar medewerkers voor promotie van Herita, onthaal aan de poort of de balie van een erfgoedsite, ondersteuning van evenementen en administratie,... Iedereen vindt zijn of haar gading bij Herita. Zin gekregen om bij ons vrijwilliger te worden? Contacteer dan vrijwilliger@herita.be en stel je kort voor.

 

vrijwilligers tramsite schepdaal

Praktisch

Omkadering en verzekering

  • Iedere vrijwilliger krijgt een informatienota en een vrijwilligersovereenkomst.
    In deze documenten staat informatie over Herita, over het kader waarin je je vrijwillige activiteit uitoefent en over de rechten en plichten die verbonden zijn aan het vrijwilligerswerk.
  • Iedere vrijwilliger krijgt de juiste begeleiding.
    Iedereen die begint als vrijwilliger bij Herita, wordt uitgebreid ingelicht over onze werking. Je krijgt ondersteuning, vorming en feedback bij de taken die je opneemt en blijft op de hoogte via onze nieuwsbrief. Als je in één van de Herita-monumenten start, krijg je een opleiding door de siteverantwoordelijke en loop je samen met de medewerkers en huidige vrijwilligers mee. Herita streeft naar een open communicatie: heb je leuke ideeën, zit je met vragen of opmerkingen? Spreek ze uit. Samen in team pikken we dingen op, en werken we eraan!
  • Iedere vrijwilliger is verzekerd.
    Tijdens de uitvoering van jouw taak (en vorming) ben je als vrijwilliger verzekerd voor lichamelijke schade die je zou kunnen oplopen. Wanneer je tijdens en door de uitvoering van jouw vrijwillige taak schade veroorzaakt aan derden, zijn vrijwilligers gedekt door een polis burgerlijke aansprakelijkheid, afgesloten door Herita.

Vrijwilligersverhalen