Menu

Welke informatie zoek je?

Databank

Een databank vol inspirerende artikels

De artikeldatabank van Herita is bevat artikels over diverse erfgoedtypes en uiteenlopende thema's. Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar artikels. Zo kan je aan de hand van zoekwoorden en filters in de databank duiken. Je vindt er artikels over beheer & bestemming, financiering, management, overheid, publiekswerking & ontsluiting en vrijwilligerswerking. 

 

 

Dossiers die van jou een erfgoedheld maken

In 2018 riepen we Erfgoedhelden in het leven naar aanleiding van enkele uitzendingen van het Radio 1-programma 'Hautekiet' waarin luisteraars getuigden over diverse erfgoedschandes in Vlaanderen. Aan de hand van 3 prangende vragen: wat kan je doen - wie kan je helpen - wat moet je weten, maakten we overzichtelijke dossiers voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en een erfgoedheld wil worden.

Man op dak

Wat kan je doen?

Hoe word je een erfgoedheld? Laat je inspireren door erfgoedhelden en hun initiatieven. We geven je inspiratie over hoe je je kan verenigen, wat een bundeling van krachten kan teweegbrengen en hoe je je impact kan vergroten. 

Wie kan je helpen? 

Leer andere erfgoedhelden kennen. Er zijn heel wat organisaties die jou kunnen helpen met je vragen. Maar bij wie ga je aankloppen en waarvoor? We geven je inzicht in de actoren van het erfgoedveld.

Wat moet je weten?

Wat is interessant om te weten over erfgoed? We geven je inzicht in erfgoedterminologie, erkennings-​en sloopprocedures, erfgoedproblematieken,- tendensen en -​vraagstukken.