Menu

De organisatie

VZW Sail Training Association Belgium (STAB) is de Belgische vertegenwoordiging van Sail Training International. Samen met vele Belgische schippers en schepen hebben we sinds 1994 als doel jongeren tussen 15 en 25 jaar, aan boord te nemen op zeereis tijdens Tall Ships Races. Hiervoor beheert  STAB het zeilschip Williwaw, behorende tot de maritieme collectie van het MAS.  Na  restauratie zal Williwaw deelnemen aan Tall Ships Races vanaf 2022.

Williwaw

Het erfgoed

Williwaw is een stalen zeiljacht van 14.6m lengte, gebouwd in 1970. Schipper Willy de Roos   vaart hiermee in 1977 als eerste  in één seizoen doorheen de North West Passage (Noordpool). Het schip is Vlaams beschermd varend erfgoed en eigendom van het MAS. Vanaf 2000  neemt het jaarlijks deel aan de Tall Ships Races. Het schip is sinds 2013 in restauratie dankzij subsidie van het Vlaams gewest en de Stad Antwerpen. Williwaw wordt in 2021 terug in de vaart gebracht, zijn ligplaats is de Droogdokkensite te Antwerpen. Het staat  klaar voor bezoek en Tall Ships Races.  

williwaw

Het project

Williwaw wil weer varen en  jongeren – met Tall Ships Races - de weg naar zee tonen.

Dat het Vlaamse gewest en de Stad Antwerpen hiervoor dit uniek historisch erfgoed schip  Williwaw restaureerden en  ter beschikking stellen, willen  we aan het grote publiek kenbaar maken. Op zijn ligplaats en bij maritieme evenementen verrassen we nieuwsgierigen met verhalen van de pool avonturen  van Williwaw en zijn schipper, gevolgd door een geleid bezoek op  en in het schip.

 

Om dit project te realiseren, en het schip in zijn optimale originele staat te presenteren, zijn we U  dankbaar voor uw bijdrage op onze Herita projectrekening

practisch

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject? Dat kan met een gift. Jouw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een officieel attest waarmee je via je belastingen 45% van je gift recupereert.

- Naam: Williwaw wil weer varen

- Rekeningnummer: BE80 7330 5894 1977 met mededeling "GIFT 110-004-829"

- contact: Sail Training Association  Belgium VZW . Thonetlaan 133 2050 Antwerpen

- website: www.we-sail.com