Vrijwilligers aan het Kasteel van Heers

Gegidste rondleiding in het Kasteel van Heers

Van 26 juni 2022 tot 18 december 2022
Van 14:00 tot 14:00
Kasteel van Heers
€ 5,00
Kasteel van Heers
Verval & redding

Een gids neemt je mee op het kasteeldomein en in het kasteel, en vertelt je over de rijke geschiedenis van deze plek. Waarom is het Kasteel van Heers vandaag zo in verval? Hoe heeft een groep vrijwilligers uit de buurt het kasteel omarmd en gered? Hoe gaan ze de komende jaren samen met Herita het herstel realiseren? 

Het kasteel is bouwvallig en dus normaal niet toegankelijk. Onze gids neemt je mee naar al die plaatsen waar je normaal niet mag of kan komen: de boerderij met de grootste tiendenschuur van Vlaanderen, de salons en de balzaal binnen in het kasteel ... De vergane glorie van deze ruimtes zal nog even blijven nazinderen. Gelukkig is de redding in zicht!

Praktisch

  • Waar? Kasteel van Heers, Nieuwe Steenweg 71, 3870 Heers. Routebeschrijving
  • Wanneer? Elke vierde zondag van de maand om 14.00 uur. De data voor 2022 zijn zondag 26 juni, 24 juli, 28 augustus, 25 september, 23 oktober, en 27 november. Geen rondleiding op 25 december. 

Tickets

  • Prijs: € 5,00 per persoon. De opbrengst gaat naar de redding van het kasteel. De betaling gebeurt ter plaatse (cash of Payconiq).
  • Gratis voor leden van Herita op vertoon van lidkaart.
  • Vooraf reserveren is steeds verplicht (ook voor leden van Herita). Toon je bevestigingsmail bij aankomst op het domein. 
Reserveer
Kasteel van Heers
Kasteel van Heers
Kasteel van Heers
Kasteel van Heers